miercuri, 25 aprilie 2012

Pike Fishing - Serbia







Ca pescar de musca ,am cautat mereu noi provocari si astfel am ajuns sa caut locuri noi si sa le exploarez cat si tehnici cat mai variate pentru a fi mereu pe urma marilor capturi. Asa am ajuns sa pornesc cu amicul meu Ovidiu spre Serbia unde ne astepta un lac de vis despre care auzisem ca a fost interzis pescuitului timp de 12 ani si a fost deschis in anul 2009 iubitorilor pescuituliu sportiv in regim catch and release “prinde si elibereaza”.


Aflasem despre Iezera Ioca ca aproximativ 50% din suprafata lacului este acoperita cu stuf iar lacu se intinde pe o suprafata de 500 ha, avand o adancime de 1 pana la 5 m, alimentarea cu apa facandu-se din raul Tisa.




Datorita ecosistemului intretinut si bine pus la punct de catre biologi, pestii ajung la dimensiuni impresionante. Avand toate informatiile, am discutat, ne-am pregatit, am fixat data si joi noapte am plecat din Targu Mures la un drum de 500 de km spre lacul Iezera Ioca. Dupa un control minutios la vama intrasem in Serbia putin descurajati din cauza vamesului care auzind ca mergem sa pescuim, ne-a spus zambind ironic ca sarbii merg in Romania sa pescuiasca. Din vama am mai condus o ora, iar pe la ora 7 dimineata ajunseseram deja la Iezera Ioca unde am fost asteptati de administratorul lacului, un domn foarte amabil care ne-a servit cu cafea, ne-a dat o barca si ne-a spus ca la pranz suntem asteptati la mal sa servim cu dansul un gulas.


Entuziasmati, ne-am echipat si am plecat pe apa cercetand lacul si aruncand din loc in loc la baza stufului cu betele de musca. Apa era limpede si adesea se vedea in jurul barcii cate un monstru care fugea din calea noastra. Vedeam pestii mari atacand sau sarind din apa peste tot, dar cu toate astea, dezastru! Nu reusisem sa prindem nici o stiuca pana la pranz. Ajunsi la mal, am facut cunostinta cu un ghid local de flyfishing care ne-a dat niste sfaturi si ne-a aratat ce fel de naluci sa legam pentru a putea pacalii stiucile.





Dupa ce am legat naluci mai mari ne-am intors pe lac si… surpriza, dupa cateva arunacri Ovidiu reuseste sa prinda prima stiuca, avea putin peste 6 kg. Era prima lui stiuca prinsa cu batul de musca si cea mai mare care o prinsese pana atunci.
















Articolul complet, apare in revista Aventuri la Pescuit.

Niciun comentariu: